Svatobor Macák Quartet

150 Kč (110Kč)

Popis akce

Multiinstrumentalista Svatobor Macák hned po ukončení studia na ČVUT nastoupil do profesionálního angažmá. Byl členem Swing kvartetu Vladimíra Klusáka, hrál s Metropolitan Jazz Bandem, uplatňoval se také v Jazz Sanatoriu. S kapelou Traditional Jazz Studio nahrál album Life Is Only An Adventure (1977). Zúčastnil se Dixielandového festivalu v Drážďanech, španělského turné s Benny Watersem a zájezdu do USA na Jazz And Heritage Festival v New Orleansu.

Od roku 1976 se datuje Macákova spolupráce s Pražským big bandem Milana Svobody, se kterým vystoupil na festivalech a ČsT, nahrál četné snímky pro ČsR a LP Poste restante (1982). Souběžně se v letech 1978–85 uplatňoval v Classic Jazz Collegiu na zájezdech po ČSSR i do zahraničí a nahrál LP Ellingtonia (1982) a Classic Jazz Collegium In Concert With Sweet Substitute (1984). Ve stejné době spolupracoval zároveň se Swing Bandem Ferdinanda Havlíka, s kterým vystupoval na koncertech v ČSSR, v Holandsku a NSR a zúčastnil se nahrávání LP …a ještě trochu swingu (1981) a Swing cocktail (1983). Hrál i v Banjo bandu I. Mládka (1985).

Pro Macáka je charakteristická stylová přizpůsobivost, pohotovost, schopnost hraní v sekci i v combu. Na vytváření jeho hudebního profilu měla výrazný podíl spolupráce se zahraničními sólisty W. B. Davidsonem, T. Scottem B. Watersem.

Pokračovat ve čtení

Účinkují

  • Svatobor Macák  -  saxofon (cl, as, bs, ss, ts)
  • Marta Marinová  -  zpěv
  • Barney Kantor Jaroslav  -  el. kytara
  • Petr Kořínek  -  bass
  • Ivan Smažík  -  bicí

Fotogalerie