Základní Umělecký Big Band – ZUBB

150 Kč (110Kč)

Popis akce

Tento soubor vznikl na podzim roku 2008, při ZUŠ Adolfa Voborského v Modřanech. Pravidelně vystupuje na školních koncertech, absolventských koncertech jako doprovodný band. Má za sebou mnoho úspěšných vystoupení na různých festivalech a soutěžích, např. Česká Kamenice, „ZUŠ Fest Taussigova”.

V loňském roce získal nejvíce bodů v soutěži ZUŠ v Litvínově, v kategorii jazzových orchestrů. Již dvakrát úspěšně koncertoval v Budapešti a Nitře. Každoročně je organizátorem koncertů, nazvaných „Jazzové večery pro Modřany”, kde též sám vystupuje. Též se zúčas tnil dvou slavnostních koncertů pořádaných naší školou ve spolupráci s Městskou částí Prahy 12: Koncertu při  příležitosti vydání druhého dílu Malé kroniky Prahy 12 a Benefičního koncertu na podporu školy SMTP Modrý klíč. Každoročně se účastní koncertu nazvaného MODERNÍ INSPIRACE, který je zaměřený na moderní hudební tvorbu. ZUBB má za sebou první nahrávání pro Českou televizi a Český rozhlas.

Z.​U.​B.​Band se zabývá různými žánry, hraje od swingové klasiky až po moderní jazz a funky.​Mnohé skladby jsou ve vlastním aranžmá.

Vedoucím souboru je Ladislav Zámečník, dlouholetý člen SOČRu. Učitel hry na klarinet a saxofon, který působí v ZUŠ Adolfa Voborského v Modřanech a rovněž působí jako dirigent orchestru hudební školy.

Pokračovat ve čtení

Fotogalerie