AsGuests Quartet

150 Kč (110Kč)

Popis akce

Hudebními cenami oceněné seskupení AsGuests je postavené na spolupráci vibrafonisty Mira Heráka (SK/NL) a klavíristy Michala Vaňoučka (SK/NL). Jejich společná cesta se začala v roce 1997 vystoupením ve Slovenském rozhlase, kde se po poprvé představili jako AsGuests a jejich spoluhráči byli Radovan Tariška (saxofon), Róbert Vizvári (baskytara) a Peter Solárik (bicí). Od roku 2000 působí v Holandsku a mají za sebou řadu úspěšných projektů, se kterými vyhráli významné jezzové soutěže (mezi jinými i The Dutch Jazz Competition 2004). Taktéž nahráli dvě CD (vydané v Holandsku a USA), DVD (Live koncert v Belgii) a koncertovali na významných jazzových festivalech po celé Evropě (North Sea Jazz atď.) a v zámoří.

Pravidelně přicházejí s novými projekty a formují seskupení podle potřeby pro jejich hudební záměry – od dua až po septet se smyčci. Jako duo doprovázené komorním orchestrem vystoupili v Žilině se skladbou Slovanské Concerto (autor Michal Vaňouček).

AsGuests Quartet je jedním z prvních úspěšných projektů, které mají AsGuests za sebou. Právě s tímto projektem vyhráli dvě významné jazzové soutěže v Holandsku (Pim Jacobs Prijs 2004 a The Dutch Jazz Copmetition 2004) a odehráli množství koncertů u nás i v zahraničí. V této originální sestavě s excelentními hudebníky jako jsou kontrabasista Janos Bruneel (BE/NL) a bubeník Yonga Sun (DK/NL), se AsGuests vrátí na koncertní pódia po tříleté přestávce, během které se hudebníci věnovali svým vlastním projektům.

AsGuests představují vše o čem dnešní jazz je. Originální kompozice postavené na neobyčejných metrických podkladech, harmonická schémata plná překvapení, silně zpěvné melodie, vynikající interakce, svoboda v improvizacích a v projevu každého hráče. Hudba AsGuests je okořeněná slovenským a balkánským folklórem, funkem, rockem a vším mezi tím, vážnou hudbu nevyjímaje. Jejich koncerty jsou plné překvapivých aranžmá a nabité vynikajícími instrumentálními/vokálními výkony kde se snoubí řemeslná zručnost s citlivou duší pravého hudebníka.

Pokračovat ve čtení

Fotogalerie