Bob Montgomery – Josh Quinlan Quintet (USA/CZ)

150 Kč (110Kč)

Popis akce

Tento mezinárodní jazzový kvintet Vám přináší ojedinělý hudební zážitek díky kombinaci špičkových muzikantů z amerického Colorada s prvotřídní českou rytmikou. Trumpetistu Boba Montgomeryho a saxofonistu Joshe Quinlana doprovodí trio kytaristy Libora Šmoldase – Jakub Zomer na autentické varhany Hammond a bubeník Václav Pálka.

Můžete se těšit na jazzový repertoár složený ze standardů i původních kompozic, ovšem pojatý velmi originálním a neotřelým způsobem. Aranžmá Boba Montgomeryho se spíše než obvyklému formátu doprovázených melodií blíží pětihlasé úpravě, kde se jednotlivé nástroje a hlasy proplétají ve vzájemném dialogu. Improvizace hraje velmi důležitou roli. Obecenstvo bývá při vystoupeních kvintetu vtaženo do hudebního dění, to se pozitivně promítá do výkonu hudebníků.

Bob Montgomery je mezinárodně uznávaný trumpetista, jehož koncertní aktivity zahrnují Evropu, Austrálii, Kanadu, China, Mexiko, Japonsko, Nový Zéland a samozřejmě USA. Jako sideman doprovázel takové hvězdy jakými jsou například Sammy Davis Jr., Diana Ross, Tony Bennett, Quincy Jones, Nancy Wilson, a mnoho dalších. Bob byl na evropském turné s big bandem Clarka Terryho, je také znám svou mezinárodní pedagogickou činností.

Saxofonista Josh Quinlan absolvoval DePaul University a University of Colorado. V současné době vyučuje na fakultě University of Colorado, Metropolitan State University a Denver School of the Arts. Kromě toho je také výkonným ředitelem Dazzle Recordings jazz labelu a Telluride Jazz Celebration All-Stars. Josh vydal několik alb pod svým vlastním jménem, za zmínku stojí Mountain Time Standards (2012), Open Space (2013) a Hear, Here (2015). Koncertoval v Severní i Jižní Americe, Austrálii, Asii i Evropě.

Pokračovat ve čtení

Fotogalerie