T. Liška, D. di Bonaventura, D. Dorůžka: Invisible World

150 CZK (110CZK)

Event Description

Tomáš Liška, kontrabasista, který se v současné době pohybuje na české hudební scéně mezi těmi nejlepšími hudebníky a skladateli. V průběhu několika posledních let se podílí také jako autor na repertoáru několika projektů, ve kterých působí. Za zmínku stojí např. moderní jazzová skupina Points, jejíž repertoár několikrát odvysílal Český rozhlas za velice příznivých ohlasů a se kterou v letošním roce vyhrál prestižní jazzovou soutěž ve španělském Getxu. Dále pak jazzový kvartet bubeníka Tomáše Hobzka, nebo kvintet slovenského pianisty Mateje Benka.

Repertoár tria vychází z Tomášova debutového CD – Invisible World, které vyšlo 16. 11. 2009 u vydavatelství Animal Music, pod kterým momentálně vydává autorskou hudbu nejlepší výběr současné jazzové scény v České republice. Skladby byly zkomponovány s myšlenkou beroucí v potaz velice specifický zvuk tria s akustickou kytarou a bandoneonem.

Skladby svým charakterem balancují na pokraji improvizované hudby, jazzu a klasického přístupu. Zvuk tria je velice intimní, čistý a akustický, primárně postavený na interpretační hloubce zkomponované hudby a některé skladby mají charakter melodicky výrazných písniček mírně španělského koloritu. Vzniká tak velice originální zvuk, který doposud česká hudební scéna nemá!

Ke spolupráci si vybral světově proslulé hráče: na bandoneon bude doprovázet Ital Daniele di Bonaventura a na akustickou kytaru skvělý český hudebník David Dorůžka.

Continue reading

Fotogalerie