Marta Töpferová & Trova Quartet

150 CZK (110CZK)

Event Description

Marta Töpferová je jednou z nejzajímavějších zpěvaček a písničkářek své generace. V mládí zpívala osm let klasickou a lidovou hudbu ve sborech v Čechách a ve Spojených Státech. Po emigraci do USA v roce 1987 se naučila plynně španělsky a prosadila se jako osobitá umělkyně a skladatelka latinskoamerické hudby. London Times popsal Martu jako „jednu z nejpůvabnějších interpretek lidové hudby Latinské Ameriky”. Martin hluboký hlas, lyrické písně a unikátní doprovod na čtyrstrunné cuatro a kytaru zaujaly posluchače po celém světě. Dodnes Marta Töpferová vydala sedm alb, čtyři ve španělštině, dvě v češtině a jedno v angličtině, obsahující převážně její vlastní tvorbu.

Etablovala se na hudební scéně v New Yorku a spolupracuje s nejlepšími hudebníky z oblasti latiny, jazzu i vážné hudby, a tato zkušenost se odráží v jedinečném stylovém mixu její vlastní tvorby.  V hudbě Martina latinskoamerického souboru Trova se zrcadlí její dlouholetá vášeň pro kulturu tohoto bohatého kontinentu.

Marta je mezinárodně uznávaná jako jedna z čelních představitelek tzv. worldmusic, procestovala Evropu, USA, Kanadu, Argentinu a Thajsko a objevuje se na významných pódiích jako např. Queen Elizabeth Hall v Londýně, Blue Note v New Yorku nebo World Music Festival v Chicagu.

Continue reading

Performers

  • Marta Töpferová  -  zpěv
  • Alejandro Soto Lacoste  -  kytara, klavír, akordreon
  • Cristian Carvacho  -  charango, perkuse
  • Tomáš Liška  -  kontrabas

Fotogalerie