The Swings & band feat. Svatobor Macák

150 Kč (110Kč)

Popis akce

Známé pražské vokální kvarteto The Swings představuje originální a v Čechách ojedinělý druh hudební zábavy – stylový vícehlasý jazzový zpěv inspirovaný zlatou érou swingu. Více než dvacet let tak pánové vtipem, uvolněnou noblesou, a hlavně přirozeně „americkým“ swingovým frázováním baví sebe i českou a evropskou hudební scénu. Živá a zároveň profesionální a kultivovaná vystoupení kvarteta nabízí americkou i českou swingovou klasiku v původních aranžmá psaných kvartetu „na tělo“. The Swings vystupují buď jako samostatné kvarteto (s vlastní kytarou a houslemi), dále v doprovodu svého 3 – 5 členného comba a také v doprovodu big bandu.

The Swings vydali čtyři řadová alba a na zhruba dvacítce dalších se podíleli jako hosté (mj. nahrávky Jany Kirschner anebo Havelkových Melody Makers). Kromě starších nahrávek je aktuálně v prodeji CD s názvem „SEN BEZ KONCE” (vydavatelství Radioservis v produkci Blue Season Art Agency), na němž The Swings zpívají většinu písní právě v doprovodu plnokrevného swingového big bandu.

V The Loop Jazz Clubu vystoupí The Swings v doprovodu kmenové rytmiky: Jiří Růžička – klavír, Vít Fiala – kontrabas a Jan Linhart – bicí. Kapelu doplní saxofonista Svatobor Macák, jehož CD „Body & Soul” spatřilo světlo světa v závěru roku 2015 (vydal opět Radioservis v produkci Blue Season Art Agency). Jednou ze sestav, které na tomto albu Sváťu doprovázejí, je právě zmíněné trio Růžička – Fiala - Linhart, navíc na desce hostují také The Swings. A právě také tomuto ještě čerstvému albu bude věnována část večera v The Loop Jazz Clubu...

 

The Swings jsou zastupováni agenturou Blue Season Art Agency.

Pokračovat ve čtení

Fotogalerie