Clarinet Factory

Popis akce

Tuzemská formace Clarinet Factory patří k nejpozoruhodnějším úkazům naší scény. Její počátky sahají až do poloviny devadesátých let, do doby studií všech členů na pražské AMU. Tehdy byla doménou čtveřice Jindřich Pavliš, Vojtěch Nýdl, Luděk Boura a Petr "Pepíno" Valášek především interpretace klasiky a jazzu. Clarinet Factory se ale brzy posunuli k experimentům napříč hudebními žánry, od aranžování ke komponování, a k touze hudbou sdělovat a komunikovat nezávisle na žánrech či generační příslušnosti. Během své dosavadní kariéry spolupracovali například s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, PKF - Prague Philharmonia, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Radkou Fišarovou, Ivou Bittovou, Lenkou Dusilovou, Beatou Hlavenkovou, Tata Bojs, Floexem či Joe Achesonem z Hidden Orchestra. Mezi milníky v kariéře Clarinet Factory patřila hudba k filmům Hidden Things či Smrtelné historky, nebo vítězství v prestižní soutěži International Songwriting Competition v americkém Nashvillu.

Soubor s úspěchem absolvoval mezinárodní festivaly a koncertní turné (Belgie, Bulharsko, Litva, Lucembursko, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Slovensko, Slovinsko, Senegal, Španělsko).

V rámci festivalu Prague Proms vystoupí Clarinet Factory v úterý 6. 9. 2022 v The Loop Jazz Club Hostivař. Na programu budou autorské skladby z aktuálního alba Pipers (2020, Supraphon). Během večera zazní i skladby starší.

Pokračovat ve čtení

Účinkují

Clarinet Factory
Jindřich Pavliš, klarinet, basklarinet
Luděk Boura, klarinet
Vojtěch Nýdl, klarinet, zpěv
Petr Valášek, basklarinet

Program

Autorské skladby z aktuálního alba
Pipers (2020, Supraphon).

Během večera zazní i skladby starší.

 

Fotogalerie