Tribute to Buddy Rich

Popis akce

Americký jazzový bubeník Bernard Buddy Rich je považován za jednoho z nejvlivnějších bubeníků všech dob. Byl známý svou virtuózní technikou, silou a rychlostí. Lásku k jazzové hudbě objevil již v mladém věku a bubnovat začal už od svých dvou let. Z hlediska technického zvládnutí nástroje se mu zřejmě nikdo nepřiblížil.

Naše první setkání s hudbou Buddyho Riche se uskutečnilo před několika lety, kdy jsme s The Loop Jazz Orchestra pozvali jedinečného bicistu Steva Smithe, a pět žijících, vynikajících členů big bandu Buddyho Riche. Pověstného Bobbyho Shewa, Andyho Fusca, Charlese Owense, Chucka Findleyho a Pata LaBarberu. Ke skvělému projektu, který natočila Česká televize v rámci vysílání ČNSO Studio Live, jsme se vrátili na podzim roku 2022. Tehdy se za bicí posadil znamenitý bubeník a perkusista Martin Valihora, kterému se jako jednomu z mála slovenských bicistů podařilo něco nevídaného: působí na světových pódiích v Evropě i USA.

Pro velký úspěch jsme se rozhodli program zopakovat. Nyní se bicích ujme hvězdný americký bicista Dave Weckl. Rodák z Missouri začal svoji kariéru na newyorské fusion scéně počátkem 80. let a brzy spolupracoval s umělci jako Paul Simon, George Benson, Michel Camilo, Robert Plant a Anthony Jackson. V letech 1985 až 1991 působil v Chick Corea Elektric Band.

Na programu bude to nejlepší z repertoáru legendárního big bandu Buddyho Riche a posluchači se tak mohou těšit na známé jazzové evergreeny.

Pokračovat ve čtení

Účinkují

The Loop Jazz Orchestra
Vít Pospíšil, umělecký vedoucí, piano
Dave Weckl, bicí

 

Program


Readymix, Bill Holman
In a Mellow Tone, Duke Ellington, arr. Oliver Nelson
Step Right Up, Oliver Nelson
Loose, Bill Holman
Keep the Customers Satisfied, Paul Simon & Art Garfunkel, arr. Bill Holman
Dancing Men, John LaBarbera
Big Swing Face, Bill Potts
Norwegian Wood, John Lennon & Paul McCartney, arr. Bill Holman
Groovin’ Hard, Don Menza
Love for Sale, Cole Potter, arr. Pete Myers
Nutville, Horace Silver, arr. Greg Hopkins
Mercy, Mercy, Mercy, Joe Zawinul, arr. Phil Wilson
Time Check, Don Menza

Fotogalerie