Prague Proms Jam Session

Popis akce

Když v roce 2020 Petr Janda, Marek Pach a Matěj Holeček založili projekt Jam Session, neměli možná ještě tušení, jaký úspěch tato formace bude mít. Na počátku působili v OC Smíchov na Terasa Baru a později se v říjnu 2021 přesunuli do funkcionalistického prostoru, který se skrývá v jednom z prvních pražských mrakodrapů, kina Přítomnost.

Unikátní na projektu bezpochyby je, že kapela nehraje jazzové standardy, ale všechna hudba vzniká pouze na místě. Jedná se hlavně o styly R&B, Soul, Funk a Groove. Diváci si koncerty natolik oblíbili, že jejich Jam Sessiony v kině Přítomnost navštěvuje každé dva týdny 250 až 300 návštěvníků. Hlavním aspektem je přátelská atmosféra a možnost začínajících muzikantů si zahrát i s profesionály.

Tentokrát se formace představí na festivalu Prague Proms v pražském The Loop Jazz Club Hostivař. Matěj Holeček, Adam Rek, Marek Pach, Jan Řeháček, Vít Štaigl, Martin Řezáč, Jan Fečo, Petr Janda, Miroslav Hloucal, Petr Kalfus, Jakub Žídek a Simona Hulejová zahrají rozmanitý program, včetně klasického jam session, kdy se kdokoliv z posluchačů může zapojit. Dojde i na songy F It UP, Lets Go to Work nebo Tarantino Groove.

Pokračovat ve čtení

Účinkují

Matěj Holeček, bicí
Adam Rek, perkuse
Marek Pach, baskytara
Jan Řeháček, piano
Vít Štaigl, kytara
Martin Řezáč, zvučení, MOOG & Talkbox 
Jan Fečo, sopránový saxofon
Petr Janda, altový saxofon
Miroslav Hloucal, trubka
Petr Kalfus, tenorový saxofon
Jakub Žídek, trombon
Simona Hulejová, zpěv

Program

Live At The 55 Bar (Only Intro), Janek Gwizdala
F It Up, Louis Cole / Knower
Shofukan / Sleeper, Snarky Puppy
Let‘s Go to Work, Electro Deluxe
Tarantino Groove, Marek Pach

Jam Session

Fotogalerie