Rozhovor s Janem Hasenöhrlem

24. 6. 2019

Jak jste se dostal k nápadu otevřít si vlastní jazzový klub?

Toužili jsme s přáteli po prostoru, kam se vejde pohodlně bigband, kde bude dobrá akustika, možnost nahrávat, a v neposlední řadě budeme mít možnost vtisknout klubu podobu podle našich představ.

The Loop Jazz Club je umístěn v budově nahrávacího studia ČNSO. Mohl byste přiblížit historii této budovy v Hostivaři a proč Vás napadlo využít její prostory pro jazzový klub?

Naše studio je umístěno v budově z roku 1982. Má všechny atributy tehdejšího velkorysého způsobu budování. Vše je obloženo dřevem a kubánským mramorem. Studio pro nahrávání filmové hudby je na místě bývalého sálu, který pamatuje taneční zábavy, stejně jako
schůze ODS. Klub Loop pak sídlí v bývalém kině Vltava, a má opravdu skvělou akustiku, která nás přivedla k myšlence jazzového klubu.

Vypadá to, že se snažíte využít potenciál budovy naplno. Je možnost skloubit fungování studia ČNSO a The Loop Jazz Clubu?

Určitě ano, večerní nahrávací frekvence se používají většinou jen pro klienty z USA, a koncerty v klubu zatím nekolidují.

Pro letošní rok jsou zatím ohlášené tři koncerty: Jazz of the 60’s, Jazz Efterrät – 21 let na scéně a Miles & Gil: Miles Ahead and more. Mohl byste nám přiblížit program klubu a na co se nejvíc těšíte?

Já sám se těším na všechny tři, na všech budu mít svůj podíl a věřím, že brzo přichystáme další koncerty.

Jaké jsou plány klubu v budoucnosti a koho byste v něm rád přivítal?

V plánu je realizovat v roce 2020 minimálně 15 koncertů. Jednáme se skvělými hudebníky, mezi kterými jsou Bobby Shew, Jeff Lorber, China Moses, Shelea Frazier, Silje Nergaard a další.